دیپلماسی عمومی

تغییرات نظام بین الملل و پررنگ شدن نقش بازیگران غیردولتی و افکار عمومی سبب شده تا اشکال جدیدی از دیپلماسی در کنار دیپلماسی سنتی مورد استفاده قرار گیرد.
اهمیت دیپلماسی عمومی به ویژه به لحاظ ارتقای وجهه یک کشور مدنظر است و در واقع ساز و کاری برای رت نرم به شمار می‌رود.
با این حال به‏نظر می‌رسد دیپلماسی عمومی ازجمله مفاهیمی است که در کشور به روشنی تعریف نشده و ابهامات مفهومی زیادی در ارتباط با آن وجود دارد.
این مفهوم معمولا به جای مفاهیمی همچون قدرت نرم، تبلیغات، روابط فرهنگی و جنگ نرم به کار می‌رود.
در حالی که این مفاهیم دارای معانی متفاوتی هستند که به پدیده‏‌‌های متفاوتی اشاره دارند.
١.شکل گیری قلمرو عمومی جدید جهانی باعث شده که دیپلماسی عمومی نوین به یکی از عناصر اصلی رت نرم و یا هوشمندانه دولت‏‌‌های مختلف جهان و توسعه نفوذ آنها در عرصه ت جهانی تبدیل شود.
۲.اهمیت فزاینده دیپلماسی عمومی در شکل نوین، عاملی اساسی در تحول دستگاه‏‌‌های دیپلماتیک ملی بوده و آنها را واداشته تا چارچوب‏‌‌های نظری و عملیاتی لازم را برای مدیریت کنش‌ها، گفتمان‌ها و تصاویر در عرصه ت جهانی تدوین کنند.
ابزار اصلی آن نیز انتشار متن، تصاویر، دادوستد فرهنگی، رسانه‌های همگانی و اینترنت است.
دیپلماسی عمومی می‌تواند از طریق کانال‌های رسمی یا خصوصی و نیز توسط موسسات یا افراد صورت بگیرد.
تاثیرگذاری و شکل‌دهی افکار عمومی به‌وسیله دولت آمریکا در کشورهای دیگر؛ تعامل گروه‌های خصوصی و منفعتی یک کشور با نظایرشان در کشورهای دیگر؛ گزارش مسایل خارجی و تاثیر آن بر ت خارجی، ارتباط بین فرهنگی، ازجمله ابعاد دیپلماسی عمومی است.
بر مبنای این دیدگاه در این حالت، محوریت با جریان فراملی اطلاعات و عقاید است.
دیپلماسی عمومی در ت خارجی هر کشور به دو صورت محقق می‌شود: مدیریت سازمان‌های دیپلماتیک رسمی؛ و به صورت خودجوش و در راستای ت‌های کلان کشور.

منبع :  دیپلماسی عمومی


بانک مقالات عمومی ,دیپلماسی ,کشور ,ت ,صورت ,قدرت ,دیپلماسی عمومی ,کشورهای دیگر؛ ,ت جهانی ,رت ,افکار عمومی ,عرصه ت جهانی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دهکده ایرونی مجله اینترنتی دستمزد وکیل جام هنر ویلا فریاد حق...به روزترین سایت مذهبی نرم افزاری اخبار ورزشی فروشگاه معرفی اجناس ارزان سازمان اسکی آزاد دبیرستان انرژی اتمی مشهد